Magdalena Andersson har valts till partiledare

Stort tack för förtroendet!

Jag är hedrad, glad och ödmjuk inför uppgiften att leda Socialdemokraterna.

Anledningen till att jag tackar ja till att bli partiledare är för att jag vet att Sverige kan bättre. För att jag vet att det är vi socialdemokrater som har lösningarna på de problem som Sverige står inför.

Imorgon ska jag hålla mitt installationstal men jag vill redan nu berätta vilka prioriteringar som kommer att styra politiken de kommande åren.

  1. Jag vill att vi tar tillbaka kontrollen över skolan, sjukvården och äldreomsorgen. Så att vi kan leva i trygg förvissning om att den finns där när vi behöver den.
  2.  Jag vill att Sverige ska leda klimatomställningen, så att vi kan bygga ett långsiktigt hållbart samhälle och därmed skapa framtidens jobb i hela landet.
  3.  Jag kräver att vi vänder på varenda sten för att bryta segregationen och röka ut det våld som hotar hela vår samhällsgemenskap.

Den brottslighet som har vuxit fram är så grov, så hänsynslös och i många fall så välorganiserad att de verktyg som funnits till vårt förfogande inte har räckt till.

Vi ska fortsätta bygga ut rättssystemet och tillföra starkare muskler för att stoppa kriminaliteten. Vi ska genomföra en fullskalig mobilisering av hela samhället för bryta segregationen att ta tillbaka kontrollen från gäng som håller hela bostadsområden som gisslan.
Steg för steg, reform för reform ska vi ta Sverige framåt.

Magdalena Andersson