Barn- och utbildningsnämndens internbudget 2021

Vår s-ledda regering ökade kommunernas statsbidrag för att motverka kommunala besparingar inom skola och omsorg. Det var därför med både stor förvåning och besvikelse vi tog del av Alliansstyrets budget som föreslår sänkt skolpeng till alla skolformer utom särskola. Då skolans resurser till största delen består av personal blir resultatet av den borgerliga alliansens budget färre pedagoger i förskola och skola. Detta trots att Kristianstads kommuns överskott är större än på många år.

Vi socialdemokrater tillbakavisar bestämt dessa stora besparingar på kärnverksamheter. Vi säger nej till föreslagen minskad skolpeng, vi säger nej till att lägga ner Slussen, vi säger nej till att skära ner Kommunala musikskolan med 13 % och höja avgiften och vi slår vakt om en öppen förskola på Österängsområdet.

Detta och en hel del andra förslag kan du läsa här i sin helhet. Vår socialdemokratiska budget för barn- och utbildningsnämnden är ställd i relation till Alliansstyrets budget. Det är alltså det som skiljer sig från deras förslag som står att läsa här!