SSU i Kristianstad: Välfärd och jobb är våra slagord på Första Maj!

Socialdemokratin absolut viktigaste mål är full sysselsättning. Ingen ung utan jobb efter krisen är SSU klasskamp Kristianstad viktigaste budskap på årets första maj. Något vi har lärt oss av covid-19-krisen är att sammanhållning och solidaritet är viktiga ledord som vi Socialdemokrater alltid stått upp för, men de är viktigare än någonsin nu. Efter coronakrisen är det viktigt att vi socialdemokrater fortsätter en klassisk socialdemokratisk politik, skriver Tony Nilsson, ordförande i SSU Klasskamp, Kristianstad.

En politik som innehåller stora välfärdsreformer och investeringar i vår gemensamma välfärd gör oss starkare tillsammans. Det måste nu vara slut med marknadsliberala lekar med välfärden.Vi betalar skatt till vår gemensamma välfärd och får en bra sjukvård och omsorg tillbaka, och det är bara några exempel på vad våra skattepengar ska gå till. Det får vara slut på de borgerliga partiernas privatiseringar och experiment. Inga vinstintressen i välfärden, våra skattepengar ska inte gå till de rikaste skatteparadis. Vi vill se mer jämlikhet och solidaritet, inte mindre, och frihet för alla inte bara för de rikaste.

Att alla som kan jobba ska jobba är vår högsta prioritering. Investeringar i skola och högre utbildning innebär fler jobb, inte bara för läraren vi utbildar också unga för framtiden med jobb och schyssta villkor. Vi i SSU är inte bara sossarnas ungdomsförbund vi är också LO:s ungdomsförbund och där är full sysselsättning på schyssta villkor ett viktigt budskap för SSU. Att investera i och bygga fler bostäder skapar också nya jobb. Med hur ska detta finansieras?

Vi behöver ha ordentligt med skatteintäkter och vi betalar skatt efter förmåga. Var och en betalar skatt efter de har råd med, det innebär att även de rikaste behöver betala sin del till den gemensamma välfärd som även de är med och använder. Därför behöver vi höja skatten på kapitalinkomster. Så helt enkelt ingen ung utan jobb efter krisen, vi ska fortsätta värna vår gemensamma välfärd. Vi blir starkare tillsammans inte var och en för sig. Jämlikhet och solidaritet och rättvisa. Ha en bra 1 maj 2020.

Tony Nilsson, Ordförande SSU klasskamp Kristianstad