Januaritankar

Röda rosen kan också konstatera att två från Kristianstad får framträdande roller. Heléne Fritzon blir första namn i EU-valet för oss socialdemokrater och Annelie Karlsson har fått förtroendet att vara gruppledare i riksdagen. Det är mycket glädjande att de fått dessa framträdande förtroendeuppdrag.

En sak som retat Röda rosen under en lång tid är att så fort en kvinna kommer i bild så ska kläder, frisyr och ibland också utseendet kommenteras. Vad har detta med den politiska åsikten vederbörande för fram. Vi har blivit alldeles för ytliga och också glömt bort vår ideologi.

Vi måste bli vänligare på nätet – det går inte att alltid vara arg för allting. Var har förmågan att kritisera positivt blivit av och inte bara leta fel och brister.

Senaste tiden har flera socialdemokrater gnällt över den nya regeringen och uppgörelsen med C och L, men vad var alternativet? En regering som består av M och Kd med stöd av Sd? I min värld är det ett mycket sämre alternativ, visserligen hade jag hoppats på en uppgörelse som inte försämrar arbetsrätten och inte vill föra fram marknadshyror. Med andra ord en stolt, men inte riktigt nöjd röd ros.

Ett citat som fler borde fatta är det som Jerry Williams sa i ett minnesprogram i TV: ”Om man tittar sig runt i världen, så förstår jag inte varför man inte är röd”.

Lite märkligt kan man tycka att värnskatten vållar sånt ramaskri bland borgerliga politiker. För att bli ”drabbad” ska man tjäna över 700.000 om året och därmed betala 5% extra i skatt. När alla partier säger att de ska höja ersättningen till pensionärer och förslaget som ligger är 200:- mer i månaden blir man lite undrande över värnskatten som innebär en sänkning av skatten med minst 3.000:- i månaden.

En juldag 2018