Funderingar kring Skånetrafiken

Röda rosen har lite funderingar kring Skånetrafikens agerande. Ena dagen vill man att vi ska åka kollektivt och att det behövs för vår miljö. Samtidigt som man flaggar för indragningar av flera linjer i Skåne. Lite konstigt tycker röda rosen.

Mina funderingar började för ett par år sedan när man drog in stadsbussen förbi höghusen på Gamlegården och bara kör runt området där det i dag inte finns särskilt många äldre. En hållplats i anslutning till de tre 8-våningshusen hade säkert gjort att fler kan åka. Anledningen var att bussen skulle ha ett ställe att utgå ifrån. Det trodde jag var från centrum och tiderna på rundan på Gamlegården är ju ändå kursiva vilket innebär att bussen kan komma några minuter före eller efter utsatt tid. Och kanske bör det räcka med att bussarna går 4 gånger i timmen i rusningstrafik och inte som nu 6 gånger.

Nästa gång man ville ”förbättra” drog man in bussen som körde runt Österäng. Bara ett stopp vid Netto och sedan tillbaka till centrum. Det gynnar definitivt inte till mer resande. Förmodligen är skälet detsamma som på Gamlegården, en fast tid från Österäng.

I det senaste förslaget ska man dra in flera hållplatser längs linjerna som går från bl a Ystad/Simrishamn till Kristianstad med den tanken att det ska gå fortare att ta sig fram. Detta gynnar definitivt inte till en levande landsbygd.  Att dessutom inte köra inom Åhus verkar också vara en dålig idé. Nytt styre och då drar man in Vångabussen på nytt. Det finns också säkert i förslaget att några andra linjer som helt ska tas bort.

Är det bara i Malmö/Lund regionen som folk ska bo och leva. Hur tänker politikerna i kollektivtrafiknämnden och hur tänker tjänstemännen på Skånetrafiken.

Röda Rosen