Politik gör (S)killnad

Att fira jul med klappar och gran, är inte alla förunnat. Många i Sverige saknar någon att fira denna högtiden med ljus och värme.
Vi socialdemokrater har alltid stått för alla människors lika värde, men vi ser tyvärr nu med högervindarnas framfart stora försämringar inom våra trygghetssystem men framför allt även ett gryende förakt för människor som är sjuka eller i behov av stöd men även låginkomsttagare.

Vi socialdemokrater vill se ett annat samhälle , ett samhälle där vi bjuds in till den värme och gemenskap. Där alla barn kan se fram emot en jul där föräldrarna inte ska behöver oroa sig för om man har råd att köpa några klapparna till nära och kära och den granen som lyser så grön och grann.

Här är några exempel på hur vi i socialdemokrater under den gångna mandat perioden genomfört förbättringar för ett rättvisare och mer jämlikt samhälle:

  • Höjt taket i A-kassan
  • Höjt barnbidrag/studiebidrag med 200 kr
  • Höjt underhållsstödet
  • Höjning av tandvårdsbidraget
  • Förbättringar för personer med aktivitets- och sjukersättning.

Det är med den sortens politik som vi stärker varje individ och inte med ännu fler jobbskatteavdrag och försämringar i vår gemensamma välfärd. Något som ökar klyftorna ännu mer vilket är fallet i den nu antagna M KD budgeten som antogs med stöd av SD.

När något oväntat inträffar då ska ett starkt socialt skyddsnät finnas där. Därför kommer vi socialdemokrater alltid att fortsätta bygga Sverige starkt, inte genom att rusta ner trygghetssystemen.
Julen ska vara en tid med gemenskap och värmen inte en tid av oro.
Politik gör Skillnad.

Helene Persson (S)
Therese Sturesson (S)