Statliga jobb till Kristianstad.

Ardalan Shekarabi och Ander Tell möter pressen.

Den 22 januari presenterade statsminister Stefan Löfven och civilminister Ardalan Shekarabi flera omlokaliseringar av statliga verksamheter. Anders Tell, gruppledare för socialdemokraterna i Kristianstad och kommunstyrelsens 1:e vice ordförande var inbjuden att närvara när nyheten presenterades, i Tullverkets lokaler vid Öresundsbron. Det är mycket positivt för Kristianstad att Trafikverket och Kronofogdemyndigheten nu tillförs 80-100 respektive 15 årsarbetare, vid kontoren här. Det är viktigt för den här delen av Skåne.

Det här innebär att vi kommer att kunna hälsa ytterligare invånare välkomna till vår kommun. Nu är det upp till oss att visa de kvaliteter vi har i Kristianstad, visa den allsidighet och mångfald som präglar vår kommun och att det är en riktigt fin trakt att bosätta sig i.

Efter presentationen i Malmö informerade civilminister Ardalan Shekarabi personalen på Trafikverkets kontor här i Kristianstad om regeringens beslut i frågan.