Reflektion

Reflektion

Tillsammans med Bill och Bull, intager vi våra platser på åhörarläktaren till sessionssalen Rådhuset
Framför oss paraderar kommunens viktigaste ledamöter, kvinnor som män.
Lugnt tempo, mycket av formaliteter mm.

Framåt eftermiddagen förändras stämningen och miljön i salen. Låt mig få framföra att jag såväl Bill som Bull respekterar oliktänkande och dess rätt att få ge uttryck för sin vilja, och få respekt för det.

Björn Söder och ett flertal av hans partikamrater pekar finger mot förslag från andra partier och näst intill föraktfullt, och yrkar avslag.

Visst man får yrka avslag men det förutsätts vanligen att man har ett motförslag, som förklarar vad vilja SD för vem och för vad”

Att ställa sig utanför är respektlöst och ansvarslöst. Fulspel säger Bill elakt säger Bull. Björn Söder har (min anm.) blivit vald till ett av det finaste politiska uppdrag, nämligen Talman i Sveriges Riksdag.

En talman har alltid betraktats s om en oförvitlig person, med hög integritet, rättsrådig och en stark värnare av vår demokrati.

Inget av ovan nämnda kom till uttryck i Söders pläderingar.

Skulle ett sådant förhållningssätt upprepas, kan detta leda till att grundlägga en samhällfientlighet, ett större hot än något annat när vi värnar om demokrati. Skall vi gå nu säger Bill, nej vänta lite säger Bull. På väg ut ur salen hör jag Bill säga ansvarslöst och Bull respektlöst.

Lars Olin